دانلود نت پیانو Fur Elise
لودویک فان بتهوون کیست ؟
فکر کنم کمتر کسی را سراغ داشته باشید که تا به حال نام « لودویک فان بتهوون » را نشنیده باشد… از اساتید موسیقی گرفته تا مخاطبین ساده .او از مشهورترین آهنگسازان دورهی کلاسیک و رمانتیک به حساب میآید و در کنار نوابغ آن عصر، از پیشروان نسل خود محسوب میشود. در آثار بتهوون، عواطف و روحیات انسانی، به وضوح قابل لمس هستند… هیجان، غم، شادی، اضطراب، ترس، وهم، خیال، عشق، نفرت، شجاعت، خشم و هر حسی که توسط انسان ها تجربه شده در قطعات او و بهویژه در سمفونیهایش نمود پیدا کردهاند. همین موضوع باعث شده هر کسی که به آثارش گوش میدهد، مبهوت شکوه و عظمت و نبوغ کارش شود!
آثار بتهوون، شهادتی بر شهرت و بزرگی او هستند… تعدادی سمفونی، کونسرتو، کوارتت، سونات ویلن و پیانو، مَس (قطعه ی مذهبی بر اساس متون مذهبی)، اووِرتور و یک اپرا به نام اپرای فیدلیو که همگی در آینده سبک خود اثر گذاشتند و از آثار شاخص تاریخ موسیقی محسوب میشوند.حتی در عصر ما که بیش از دویست سال از بتهوون گذشته، آثارش را به دلیل غنای هنری و احساسی، مورد بررسی و اجرا قرار میدهند و کماکان قابلیت اثرگذاری خود را از دست ندادهاند. گویا بتهوون، آثاری جاویدان خلق کرده که مایه افتخار بشر هستند…
آشنایی مختصر با بتهوون و سرگذشت او:
سبک متفاوت و منحصر به فرد بتهوون، تاحدی از شیوه هایدن یا موتزارت سرچشمه میگیرد که از گذشته و کودکی سختش و در عینحال، از خلقوخوی سلحشورانهاش اثر پذیرفته… او با تمام ملامتهایی که کشید، مثل تمام انسانهای بزرگ دیگر، از مشکلاتش طناب بافت تا خودش را بالا بکشد و این کار را با نهایت قدرت و انگیزه انجام داد که این موضوع را به خوبی میتوان در ملودیهایش حس کرد.وقتی انقلاب کبیر فرانسه در سال 1989 به جریان افتاد، بتهوون جوانی 18 ساله و تاثیرپذیر بود… او دوران کودکی سختی داشت و تا سالهای سال، انعکاس بد رفتاری پدرش در سنین خوردسالی و نوجوانی با او همراه بود (به خاطر این که مادرش در کودکی فوت شده بود و پدرش منبع درآمدی نداشت و به مشروبات الکلی معتاد بود، به نوعی سرپرستی برادرانش را بر عهده داشت).بتهوون در ارتباط برقرار کردن با اطرافیانش مشکلاتی داشت و در نتیجه استعداد شگرف موسیقاییاش بود که کمی از لاک خود بیرون می آمد. نوازندگی منحصر به فرد او در پیانو تمام پیانیستهای شهر را از میدان به در کرده بود… هیچ پیانویی زیر دستان او جان سالم به در نمیبرد.
بتهوون بعدها در بلوغِ کاری خود، به دلیل کاهش قدرت شنواییاش دچار بحران روحی شدیدی شد اما تصمیم گرفت که با سرنوشت بجنگد و مسیر موسیقایی خویش را پیش ببرد. او بسیاری از آثارش را در حالی خلق کرد که تقریبا ناشنوا بوده! همین موضوع به تنهایی، نبوغ او را نشان میدهد.پس از نگارش سمفونی سومش، مسیری متفاوت را در خلق موسیقی پیش گرفت و آثاری را بهوجود آورد که قبل از او شنیده نشده بود. این موسیقی ها به گونه ای بودند که در آن ها بیان قدرتمندانه و شخصی آهنگساز از از ساختار از پیش تعیین شده دوره کلاسیک، اهمیت بیشتری داشتند (از جمله سمفونی شماره 5).شیوه ی آهنگسازی بتهوون نظیر خلق و خوی او بود، از یک سو تحت تاثیر عواطف درونیاش بود و از سوی دیگر قانون اخلاقیای که در درونش وجود داشت، تاثیر آن انگیزهها را مهار میکرد و همین موضوع، باعث ایجاد فضایی ناپایدار اما دوستداشتنی در آثارش میشد. در آثار بتهون همه چیز با وهم و فانتزی شروع میشود و به پایان میرسد؛ اما در این میان انعکاسها، بازیگوشیها و خودداریها کاملا به چشم میخورد.
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید